Siirry sisältöön
Vastuullisuus

Kainuun Luontoretket on Visit Finlandin vastuullisen matkailun polulla.

Yritys on saanut STF-merkin 14.4.2022.

Yritys on saanut eceat-sertifikaattin 28.1.2022.

Yritys on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin toiminnassaan.

Kiertotalouden periaatteet ovat olleet keskeisenä tien näyttäjänä rakennusten suunnittelussa ja tekemisessä. 

Joukojärven rantaan ei sähkönkantaverkko ylety. Aurinkosähköjärjeltelmä tuottaa sähköt päivittäisiin tarpeisiin, talvisaikaan ja pimeimpinä aikoina lataamme akkuja aggegaatilla. Opastamme asiakkaita säästämään sähköä. Vuokrakalustona olevien sähköavusteisten läskipyörien akut ladataan aukinkosähköllä. Hankimme pyöriin vaihtoakkuja tavoitteen saavuttamiseksi. Pyörien siirtoon järven toiselle puolelle Sininen saavutus reitille tehty lautta kulkee sähköperämoottorityötöisenä ja akusto ladataan aurinkoenergialla.

Turvallisuus huomioidaan kaikessa tekemisissä. Opastamme vuokrattavan kaluston käyttöön ja annamme asiakkaille vinkit retkille huomioiden taitotasot ja maaston ja vesistön vaativimmat paikaat.

Ruokailussa suosimme lähiruokaa kuten kalaa, sieniä. Tuotteisiimme valikoituu myös luomuelintarvikkeita. Kertakäyttölautasina käytämme laavuruokailuissa omaa tuotantoa olevia haapalautasia

Talousvetenä käytämme kaivo- ja järvivettä. Vesi kannetaan sisään mutta poistuu imeytyskenttään viemäreitä pitkin.

Kompostoimme talousjätteet pikakompostorissa. Ulko wc:t ovat kompostoivia. Kompostoidut ainekset käytämme metsän lannoitukseen samoin kuin jäähtyneet tuhkat.

Vuoden 2024 alusta alkaen fatbike vuokraan sisältyy 30 minuutin maastopyöräilyn tekniikka opetus. Suomen pyöräilynohjaajien ensimmäinen maastopyöräohjaajakurssi antoi hyvät perusteet opettamiselle. Vuokraukseen liittyvässä opetuksessa huomioidaan lähtötaso ja pyritään antamaan perusteita sujuvammalle ja turvallisemmalle maastopyöräretkelle.