Siirry sisältöön
Melontaretki Hossan kansallispuistoon
95,00 € / 8 h
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Kainuun luontoretkettimo@kainuunluontoretket.fi0400758295Y-tunnus:2263201-7Kauppiaan ehdot

Opastetulla retkellä kuulet tarinoita luonnosta ja paikallisesta historiasta samalla, kun nautit Hossan kansallispuiston upeista maisemista. Oppaan kanssa on myös turvallista lähteä ensimmäisille melontaretkille. 

 

Opastettu melontaretki Hossan kansallispuistoon

Hossa on ollut pitkään tunnettu vesiretkikohde. Hossa valittiin vuonna 2011 vuoden retkikohteeksi Suomessa ja valinnan teemana oli vesiretkeily. Nykyisin Hossan kansallispuiston melontareitit ovat monipuoliset. Valmiiden melontareittien pituudet vaihtelevat 14-40 km välillä ja kokonaispituutta kertyy yhteensä 100 km.  Osalle Hossan reiteistä ei kuitenkaan suositella menemistä kesän kuivimpina aikoina pohjakosketusten vuoksi. Silti sopivia reittejä löytyy niin aloittelijalle kuin kokeneellekin melojalle.

Valmiit opastetut melontaretkemme suuntautuvat Ala-Valkeiselle. Voit kuitenkin esittää myös omia toiveita retken suunnaksi, esimerkiksi tehtäväksi jokireittillä tai eri päivinä. Räätälöimme sopivan retken. Kerro toiveistasi sähköpostitse timo@kainuunluontoretket.fi tai soita (0400 758 295), niin suunnitellaan yhdessä toiveittesi melontaretki kansallispuiston vesillä. 

 

Opastettu Ala- Valkeaisen kierros, 6 tuntia

Opastettu melontaretki alkaa Joukojärveltä meloen leppoisia järviosuuksia Kokalmukselle ja kirkasvetistä puroa pitkin Ala-Valkeaiselle. Ala-Valkeaisen autiotuvalla pidämme pitemmän tauon ja nautimme retkieväät. Paluumatkalla nousemme harjun yli Hoilualle veneenvetopaikan kautta ja melomme takaisin Joukojärvelle.

Järvien välissä on kolme virtapaikkaa. Virrat on melottavissa paluumatkalla vastavirtaan. Retki soveltuu kuitenkin myös aloittelevalle melojalle.

Retki voidaan toteuttaa kajakeilla tai kanooteilla.

Reitin pituus on 15 km ja aikaa varaamme 6 tuntia.

Muut melontareitti vaihtoehdot:

Melontaretki Peranka-Joukojärvi

Retki alkaa Iso Peranka-järveltä tai Viitostien alituksen kohdalta päättyen Joukojärvelle.

Reitin alkuosa on erämainen puhdasvetinen pikkujoki. Kosket ovat luokituksiltaan I- II tasoa. Laukkukoski on tulva-aikaan II+. Kukkurista alkaa järviosuuksia, joiden välissä on pieniä koskia ja virtoja. Reitti on melottavissa vähälläkin vedellä, mutta vain muovirakenteisella kalustolla.

Reitti vaatii melontakokemusta

Reitin pituus on 25 km kesto noin 8 tuntia

Valitse lisäpalveluksi kuljetus 1 hlö

Melontaretki Joukojärvi- Hossa

Järvireitti lähtee Joukojärveltä päättyen Luontokeskukseen tai Hossan lahteen. Järvien välissä on pieniä koskia ja virtoja. Lounatkoskea ei polkusillan kohdalta suositella laskettavaksi (koskiluokitus II+, jopa III). Ennen vaarallista osuutta on vasemmalla rannalla varoitusmerkki, jonka jälkeen (n. 50 m) alkaa vetotaival.

Reitti on melottavissa vähän veden aikaankin.

Reitin pituus on 12-16 km. Kesto 6 tuntia

Valitse lisäpalveluksi kuljetus 1 hlö

Melontaretki Hossa- Juntusranta

Hossa - Juntusranta -välinen vesiretkeilyreitti tarjoaa rauhallisia joki- ja järviosuuksia sekä koskien kuohuntaa. Niskakoskelta alkavan Hossanjoen alkuosa on vauhdikas ja runsaskoskinen. Joki rauhoittuu leppoisaksi ja mutkittelevaksi virraksi, joka välillä levenee järviksi ja lammiksi. Alajuoksulla on muutama koski piristämässä melomista.

Reitin pituus on 40 kilometriä, josta yhteensä 7 kilometriä koskiosuuksia. Koko reitin ohjeellinen melomisaika on 2 - 3 vrk. Kuivina kesinä Hossanjoen alkuosa on kivikkoinen, joten runsaat pohjakosketukset ovat mahdollisia. Suosittelemmekin muovikanootin käyttämistä. Reitin loppuosa on melottavissa läpi kesän.

Pyydä retkestä erillinen tarjous

Melontaretki Julma-Ölkky

Julma-ölkyn kanjonijärvi on elämys kokea myös melomalla. Melomalla pääset jylhien kallioseinien viereen ja pääset näkemään noin 4500 vuotta vanhat kalliomaalaukset läheltä.

Julma-Ölkyn melontaretki kestää noin 3 tuntia. Retki on toteutettavissa koko kesän ja täällä tuulen synnyttämät aallot eivät häiritse melomista. Retki voidaan toteuttaa kajakki- tai kanoottikalustolla.

Valitse lisäpalveluksi kuljetus 2 hlö

Melontaretki Julma-Ölkky/ Lihapyörre- Hossa

Julma-Ölkky - Somer - Hossa -reitti on helpohko, sokkeloinen järvireitti, jota muutamat pienet kosket ja salmet elävöittävät. Melontareittiin voi yhdistää historiallisia elementtejä käymällä Värikalliolla. Reitin paras käyttöaika on alkukesä, runsassateisina kesinä myöhemminkin. Matalalla vedellä lähtöpaikaksi suositellaan Lihapyörteen pysäköintialuetta, josta kanootti uitetaan Laukkujärvelle. Väylä on yleensä keskikesän jälkeen erittäin kuiva.

Reitin pituus 10-14 km Retki kestää noin 5 tuntia

Valitse lisäpalveluksi kuljetus 2 hlö