Siirry sisältöön
Liukulumikenkäretki Hossan kansallispuistoon
90,00 € / 5 h
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Kainuun luontoretkettimo@kainuunluontoretket.fi0400758295Y-tunnus:2263201-7Kauppiaan ehdot

Opastetulla retkellä kuulet tarinoita luonnosta ja paikallisesta historiasta samalla, kun nautit Hossan kansallispuiston upeista maisemista. Oppaan kanssa on myös turvallista lähteä ensimmäisille liukulumikenkäretkille. 

Talvinen liukulumikenkäseikkailu on elämys

Liukulumikenkät ovat loistava kulkuväline lumisessa Hossan kansallispuiston metsässä. Niissä yhdistyvät suksen ja lumikengät parhaat puolet. Parhaimmillaan liukulumikenkä on liikuttaessa umpihangessa mäkisessä metsässä. Ja sellaista maastoa talvisessa Hossan kansallispuistossa riittää. Honkavaara on kokonaisuudessaan vanhaa metsää. Nimensä mukaisesti vaarasta löytyy tuhansia honkia.

Kalustona olevat OAC XCD GT 160 cm liukulumikengät tutustut helposti Hossassa paikkoihin, joihin ei ehkä muuten pääsekään. 

 

 

Ennen retkeä perehdymme välineisiin, turvallisuusasioihin ja suunniteltuun reittiin.

Lähdemme retkelle Joukojärven taakse Honkavaaraan katselemaan vanhojen puiden koskemattomuutta, vierailemme Honkavaaran vanhalla poroaidalla.

Liikkumalla hiljaa on mahdollista tulla säikäytetyksi metson lähtiessä lumikiepistä muutaman metrin päästä tai törmätä ahmaan sen omalla reviirilenkillään.

Valitsemme reitin ja sen pituuden osallistujille sopivaksi.

Retken kesto 5 tuntia

hinta 90€