Siirry sisältöön
Kuutamomelonta
170,00 € / vrk
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Kainuun luontoretkettimo@kainuunluontoretket.fi0400758295Y-tunnus:2263201-7Kauppiaan ehdot

Kuutamomelontaretki Hossan kansallispuistoon

Hossa on vuoden 2011 retkikohde. Kyseisen vuoden teema oli vesiretkeilykohteet.

Hossan kansallispuiston melontareitit ovat monipuoliset. Reittien pituudet vaihtelevat 14-40 km välillä ja kokonaispituutta kertyy yhteensä 100 km. Osalle Hossan reiteistä ei suositella kuivana aikana menemistä pohjakosketusten vuoksi.

Sopivia reittejä löytyy niin aloittelijalle kuin kokeneellekin melojalle.

Tänä vuonna täysikuu ajoittuu loppukesällä päiville 22.8 ja 21.9.

Täydenkuun melontaretket aloitetaan elokuussa klo 16 aikaan ja syyskussa klo 15 aikaan, ja palaamme takaisin auringonlaskun aikaan hämärtyvässä illassa. Retken aikana nautimme retkieväistä ja upeista Hossan maisemista. Täydenkuun melontaretket toteutetaan Ala-valkeaisen kierroksella.

Retken jälkeen saunomme ja nautimme illallisen laavulla kuutamossa.

Retken hintaan 170€ sisältyy opastettu melontaretki kalustoineen, retkieväät, laavuillallinen, sauna, majoitus hirsimökissä sekä aamiainen.

Retkeä on saatavissa esivalituille päiville.

Ala- valkeaisen kierros

Retki alkaa Joukojärveltä meloen järviosuuksia Kokalmukselle ja kirkasvetistä puroa pitkin Ala-valkeaiselle. Ala-valkeaisen autiotuvalla pidämme pitemmän tauon ja nautimme retkieväät. Paluumatkalla nousemme harjun yli Hoilualle veneenvetopaikan kautta ja melomme Joukojärvelle.

Järvien välissä on kolme virtapaikkaa. Virrat on melottavissa paluumatkalla vastavirtaan. Retki soveltuu aloittevevalle melojalle.

Retki voidaan toteuttaa kajakeilla tai kanooteilla.

Reitin pituus on 15 km ja aikaa varaamme 5 tuntia.