Siirry sisältöön
Saapuminen ja ajo-ohjeet

Tervetuloa Hossan kansallispuistoon

Hossan kansallispuisto sijaitsee Kuusamontien (valtatie 5, E63) ja Suomussalmi - Murtovaara -tien (nro 843) välissä Suomussalmen kunnan pohjoisosassa, osittain Kuusamon ja Taivalkosken kuntien puolella. Lähin lentokenttä on Kuusamossa ja rautatieasema Kajaanissa.

Ajo-ohje Kainuun Luontoretket:

Lähin google maps -osoite on Selkoskyläntie 143 89920 Suomussalmi

Logolla ja kuvilla varustettu lippu liehuu tällä kohtaa Selkoskyläntietä.

Tästä osoitteesta käännytään pohjoiseen Paistekankaan tielle. Tietä ajetaan 1,5 km, josta käännytään oikealle, Joukojärventielle. 

Joukojärventietä ajetaan 1,5 km opasteiden mukaisesti kääntyen oikealle yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Seuraa opastekylttejä (Kainuun luontoretket). 

Joukojärven pirtille jatketaan suoraan numeron 12 kohdalta.

Google maps tuntee Kainuun luontoretket mutta se opastaa Joukojärven toiselle puolelle Laitisentietä pitkin ja sieltä ei pääse perille.

 

Alla olevat tiedot tarkastetaan ja päivitetään lähipäivinä

Bussilla Hossaan

Kuusamosta ja Kajaanista liikennöi 7.6-3.10 bussivuoro Kuusamo - Kajaani- Kuusamo. Se ajaa Hossan kautta ja pysähtyy tarvittaessa Selkoskyläntie 143:ssa. Pysäkiltä 3 km mökille, noudetaan sovitusti. Kuusamon bussi yhteys on yös Rukalta.

Aikataulut:

  • ma-pe 6:40 Kuusamosta 12:00 Kajaanissa

  • su 10:00 Kuusamosta 14:20 Kajaanissa

  • ma-pe 14:40 Kajaanista 19:00 Kuusamossa

  • su 15:15 Kajaanista 19:35 Kuusamossa

  • Hossabussi (pdf, rukataksi.fi) ajaa kesäisin Hossa-Kuusamo -välillä. Linjan liikennöinti ja aikataulut varmistuvat keväisin.

 

Perangasta on polkuyhteys kansallispuiston länsilaitaan Kukkurin autiotuvalle 9,5 km ja Hossan luontokeskukselle 38 km. Kesäkuussa-lokakuussa 2021 linja-autot ajavat Hossan kautta.

Matkahuollon (matkahuolto.fi) aikatauluneuvonta vastaa numerosta 0200 4000.

Junalla Kajaaniin ja Hossaan

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Hossan kansallispuistoa pääsee Kajaaniin (170 km). Jatkoyhteydet bussilla Kajaanista Hossaan.